Jdi na obsah Jdi na menu

Pivovar

 

Pivo vaříme tradičním způsobem, klasickou dvourmutovou technologií,  a to výhradně z českých surovin – moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice a voda z místních zdrojů.

Pivo se po jeho uvaření ve varně zchladí a přemístí do spilky. Tam v otevřených kvasných kádích probíhá po přidání pivovarských kvasnic a při teplotě cca 10°C jeho hlavní kvašení. Tento proces trvá cca 10-14 dnů, pak je pivo stáčeno do ležáckých tanků. V ležáckém sklepě pak pivo zraje po dobu min. 4 týdnů

 

Naše piva:

Stálá nabídka:

JADROŠ 11% - SVĚTLÝ LEŽÁK - obsah alkoholu 4,5%

Pivo zlatohnědé barvy s bohatou stabilní pěnou. Je charakteristické vyváženo hořkostí a lahodnou plností je vařeno ze třech druhů sladu a třech druhů chmele. 

TMAVÝ JADROŠ 13% - TMAVÝ SPECIÁL - obsah alkoholu 5,1%

Pivo tmavé barvy s dobrou pěnivostí a řízem. Je charakteristické svojí karamelovou chutí s dlouhým kávovým dozníváním a jemnou hořkostí. Pivo je vařeno ze čtyř druhů sladu. 

NÁMĚŠŤÁK - SVĚTLÝ LEŽÁK - obsah alkoholu 5,5%

Pivo slámově zlatavé barvy s hustou stabilní pěnou. Je charakteristické plnou sladovou chutí a drsnou chmelovou hořkostí. Je vařeno ze třech druhů chmele.

SEZÓNNÍ SPECIÁLY:

NITSCHE 14% - JANTAROVÝ SPECIÁL - VÍDEŇSKÉHO TYPU - obsah alkoholu 5,4%

JADRNÍK 13% - MEDOVÝ SPECIÁL - obsah alkoholu 5,3% (vařeno příležitostně)

KOTELNÍK 14% - POLOTMAVÝ SPECIÁL - obsah alkoholu 6%  (vařeno příležitostně)

JÁDRO 16% - JANTAROVÝ SPECIÁL - obsah alkoholu 6,4%  (vařeno příležitostně)

Pivo jantarové barvy, hustá bílá pěna, chmelové aroma, příjemná hořkost a plná chuť. Spodně kvašený speciál.

 

Všechny vyráběné druhy piv jsou nepasterizované a nefiltrované !